Testimoni OsteMatrix : Sakit kaki semakin berkurang!

Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalamualaikum semua 🙂

Hujung bulan lepas, beli stok untuk bulan ni. Senang nak jual bila dah ada ready stok ni. Customer nak barang je, terus zassss hantar. Weekend lepas balik Melaka, jadinya bawaklah sekali harta rampasan kesayangan ni. Bukak je kotak, zass Along sambar Cinch Shake. Sempena promo OsteMatrix, aku bagi Mak sebotol OsteMatrix. Hari sebelumnya dengar juga Mak sebut sakit kaki and what not, jadi apa salahnya cuba ambil OsteMatrix ni untuk Mak.

Mak gelak-gelak malu tapi mahu je aku bagi OsteMatrix ni. Mak kata, Mak pun ada ambik Calcium-Magnesium A****, tapi nanti tulang tumbuh jadi panjang. KakMa senyum ajelah, aku tak reti nak jawab on the spot. Keesokkan harinya aku whatsapp Mak terangkan pasal OsteMatrix, tentang kalsium dan cara makan OsteMatrix.

Baru tadi suami call Mak, pastu Mak cerita apa dia rasa lepas makan OsteMatrix. Mak kata:
– lebih mudah tidur,
– lebih senang buang air di waktu pagi,
– sakit kat kaki semakin berkurang.
Dah lama Mak sakit kaki, sejak aku kenal Mak lagi. Alhamdulillah dalam masa 5 hari Mak dah dapat rasa perubahan positif. KakMa doakan Mak terus sihat.

Jom hadiahkan kesihatan yang lebih baik untuk orang tua kita, salah satu cara untuk kita balas jasa mereka.

Your Shaklee product advisor,
Ima Sulaiman
SMS/Call/WhatsApp 0166605816
E-mail ima367@gmail.com

Advertisements

4 supplement promosi untuk Februari 2015

Promo Februari 2015
Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum semua 😀

Bulan ni sekali 4 Shaklee bagi promo. Vita-Lea Iron Formula, OsteMatrix, Advanced Joint Health Tablet dan Vita-Lea for Children.

Promo untuk Vita-Lea for Children pun dilanjutkan lagi dari bulan lepas, mesti sebab sambutan hangat kan. Sesuai untuk anak-anak yang sedang membesar, untuk pastikan diorang dapat khasiat dan nutrient yang secukupnya. Perisa anggur asli, tanpa pewarna dan pemanis tiruan.

Sering lesu dan tak bermaya? Mungkin anda kekurangan nutrisi penting dalam badan. Vita-Lea Iron Formula bekalkan 28 jenia vitamin dan mineral untuk menampung keperluan badan, supaya kekal aktif dan ceria. Rasa multivitamin tak penting? Fikir semula…

OsteMatrix, supplement kegemaran saya! Minimum mesti ambil 1 set untuk stok sendiri setiap kali ada promo OsteMatrix. WAJIB BORONG untuk yang selalu rasa lenguh-lenguh, ibu hamil untuk elak simpul biawak, remaja yang belum baligh tapi nak tinggi dan juga yang ada masalah tulang dan gigi. Calcium yang datang dengan vitamin D dan magnesium ini adalah untuk anda!

Advanced Joint Health Tablet, biasa dipanggil AJHT. Mereka yang alami sakit-sakit sendi memang sangat suka supplement ni. Lebih lagi bagi yang kusyen sendi dah haus, memang digalakkan sangat ambil AJHT untuk pulihkan kembali kusyen sendi atau tulang rawan antara sendi tu.

Nak grab offer ni? Contact Ima cepat! Ima akan cadangkan set terbaik untuk concern anda, serta jadual pengambilan supplement dan tips berkaitan eksklusif untuk anda!

Ima Sulaiman
Supervisor February 2015
Call/WhatsApp +60166605816
E-mail ima367@gmail.com

5 tips ringkas : Mudah Bangun Awal Pagi

Salam semua.

Sebenarnya dah tulis entry ni tadi, tapi tetiba phone hang, terus hilang entry tu. Allah nak aku tulis lebih baik, in shaa Allah.

Ok, ni nak share tentang tips untuk mudah bangun tidur. Awal tidur, awallah bangun, kan? Tapi ada gak orang tidur lewat, boleh je bangun awal gak. Ada gak tidur awal, bangun terlajak jugak. Apa nak jadi ni… hahahaha.

Kita mak-mak ni, bangunlah sejam dua lebih awal dari orang dalam rumah tu. Bukan untuk mula uruskan rumah, tapi luangkan masa untuk diri sendiri. Boleh qiam, baca Quran, baca buku, apa-apa sahaja untuk diri sendiri, sebelum mula layan keperluan ahli keluarga.

Ini lima tips aku nak share. Boleh mula apply malam ni. hehehe.

  1. Solat Isyak. Tidur lebih tenang dan aman bila dah solat Isyak. Tak ke kalau belum solat Isyak, pastu tidur dulu, mesti stress tidur tu sebab teringat-ingat belum solat Isyak. Lagi stress esoknya bangun dah Subuh. Wohop!
  2. Baca Al-Fatihah, ayat Kursi, surah Al-Ikhlas (tiga kali), Al-Falaq dan An-Nas.
  3. Baca zikir Fatimah. SubhanAllah 33 kali, Alhamdulillah 33 kali, Allahu Akbar 34 kali.
  4. Berazam sekuat hati nak bangun awal pagi. Sebaiknya, sebut kita nak bangun pukul berapa, sekadar pendengaran sendiri. “Aku nak bangun pukul 4 pagi.” Kalau suami dengar pun bagus gak. Kalau dia terjaga dulu, boleh dia kejutkan kita, kan. Tapi kalau sampai jiran yang dengar….
  5. Ambil OsteMatrix, 2 atau 4 biji sebelum tidur. In shaa Allah tidur lebih lena dan berkualiti, juga membolehkan bangun dengan lebih fresh.

Itu sahaja tips untuk hari ni. Esok lusa kita berkongsi lagi 🙂

Selamat beramal!

Wanita, hargai kesihatan dirimu. [Set Kesihatan Wanita]

Wanita zaman sekarang memang menitik beratkan kecantikan dan kesihatan. Kalau ada produk yang boleh handle cantik dan sihat, mesti ramai yang suka. 2 in 1 gitu, senang kerja.
Jumpa satu artikel kat Utusan, tentang wanita dan kesihatan jantung. Meh baca sikit.

Peka Dengan Perubahan Kesihatan, Oleh Siti Aishah Yusoff

SALAH satu tanggapan yang perlu diubah oleh wanita adalah penyakit jantung hanya berlaku kepada kaum lelaki.
Golongan Hawa perlu menyedari bahawa kajian daripada Persatuan Jantung Kebangsaan Malaysia menunjukkan penyakit jantung merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan kematian disebabkannya adalah dua setengah kali ganda lebih kerap berbanding semua jenis kanser.
Konsultan Kardiologi, Dr. Lim Bee Chian berkata, purata kematian wanita Malaysia yang meninggal dunia disebabkan penyakit jantung sangat tinggi dan semakin meningkat setiap tahun. “Sebanyak 34 peratus wanita di Malaysia mempunyai penyakit jantung. Mereka yang berumur lebih 25 tahun lebih berisiko berikutan amalan gaya hidup yang tidak seimbang. Wanita yang berumur 40 hingga 60 tahun dan telah menopaus juga berisiko tinggi menghidap penyakit jantung.
“Kajian juga menunjukkan sebanyak 66,000 orang telah meninggal dunia disebabkan penyakit jantung dengan 54 peratus peratus adalah wanita dan 46 peratus lelaki. “Kajian oleh Persatuan Jantung Sedunia juga menunjukkan sebanyak 64 peratus wanita telah meninggal dunia secara tiba-tiba tanpa mempunyai simptom-simptom penyakit tersebut.
“Walaupun individu tersebut tidak mempunyai simptom, itu bukan bermakna beliau tidak mempunyai risiko menghidap penyakit jantung,” katanya. Tambah Dr. Bee Chian lagi, memandangkan wanita adalah tunggak kepada sebuah keluarga dalam memastikan segala urusan harian berjalan lancar, beberapa faktor penting menyebabkan mereka terdorong mendapat penyakit jantung berbanding lelaki.
Katanya, wanita apabila berkahwin dan mempunyai anak, mereka merupakan insan yang sentiasa prihatin dengan kebajikan dan keperluan keluarganya. “Dalam pada masa yang sama mereka terlupa untuk memberi perhatian kepada kesihatan mereka sendiri. Jika mereka mendapat sakit seperti simptom penyakit jantung mereka tidak mengambil serius terhadap kesakitan yang dialami kerana kurang kesedaran tentang penyakit tersebut.
“Mereka hanya akan datang berjumpa doktor untuk mendapatkan pemeriksaan selanjutnya apabila kesakitan yang dihadapi sudah tidak terkawal, seperti seringkali merasai denyutan jantung yang tidak normal, yang menyebabkan mereka pengsan secara tiba-tiba,” katanya. Menurut Dr. Bee Chian lagi, wanita perlu lebih prihatin tahap kesihatan mereka dan mengetahui simptom-simptom penyakit jantung seperti merasai sakit dada yang menekan sehingga ke paras dada dan mengalami sesak nafas secara tiba-tiba.
“Mereka yang mempunyai simptom-simptom ini perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan selanjutnya. “Rawatan dan diagnosis awal boleh mencegah penyakit tersebut menyerang sekali gus menyelamatkan nyawa mereka.
“Terdapat banyak cara untuk mengurangkan peluang-peluang mendapat penyakit jantung. Antaranya, mengawal tekanan darah, selalu bersenam, berhenti merokok, jalankan pemeriksaan kencing manis, periksa tahap kolesterol dan banyak mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran,” katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20140311/kn_01/Peka-dengan-perubahan-kesihatan#ixzz39TogQe6n © Utusan Melayu (M) Bhd 

Supplement wanita Shaklee
Set Kesihatan Wanita.
Klik pada gambar untuk beli secara online.

Khusus untuk wanita, Shaklee datangkan Set Kesihatan Wanita (Women’s Health Set). Set ini memastikan kesihatan secara menyeluruh, merangkumi keseimbangan hormon, kesihatan jantung, gigi dan tulang.

Nikmati manfaat omega-6 dalam kestabilan hormon, yang boleh mengurangkan senggugut, PMS, simptom-simptom menopos, dan juga meroyan selepas melahirkan. Ada pengguna yang ambil untuk stabilkan hormon, tetapi dapat kulit lebih lembut dan rambut yang lebih kuat. Itulah “side effect” mereka yang dah amalkan GLA Complex.

Omega-3 pula yang minyaknya terpilih dari ikan laut dalam, sangat bermanfaat untuk kuatkan daya ingatan, menjaga jantung dan juga salur darah. “Side effect” omega-3 ni pula boleh dapat perut bebas buncit dan juga kulit lebih licin. Ingat omega-3, ingat OmegaGuard!

Akhir sekali, kalsium. Sangat penting untuk elakkan osteoporosis. Jisim tulang bagi wanita akan semakin menurun apabila wanita mencecah umur 25 tahun. Disarankan ambil 1000mg kalsium sehari untuk elakkan tulang rapuh dan gigi reput. Kalsium boleh didapati dari makanan harian seperti susu dan sayuran hijau. OsteMatrix, bukan sekadar kalsium, diperkaya dengan vitamin D dan magnesium untuk badan menyerap kalsium dengan optimum.

Nah wanita, hargai kesihatan dan kecantikan dirimu dengan Set Kesihatan Wanita hari ini!

Psst, nak dapatkan free Shaklee membership? Pakat dengan adik beradik atau kawan-kawan wanita anda, beli TIGA SET sekaligus dan anda layak dapat FREE SHAKLEE MEMBERSHIP! Terus dapat beli dengan harga member. Best? Memanglah best!

Nota: GLA Complex tidak sesuai diambil oleh wanita hamil.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan free consultation.
Ima Sulaiman
SMS/WhatsApp 016.660.5816
ima367@gmail.com

Seronoknya berpantang!

Alhamdulillah semalam dapat anak buah baru. Sepupu belah suami selamat melahirkan seorang puteri pagi tadi secara cesarean. Tak sabarnya nak jumpa!
Mulalah terkenang masa berpantang denga Darrell setahun yang lepas. Kira kejutan jugalah kan sebab tak pernah ada pengalaman melahirkan. Kita fokus pada yang gembira aje, yang sedih simpan dalam peti. Hihihi. Aku paling suka time makan. Aku takde pun mintak special request ke apa. Apa yang diberi, aku telan ajelah. Aku pun bukan jenis suka makan cili sangat, jadinya makanan masa berpantang takdelah terlalu derita bagiku. Hahaha.
Lagi satu yang aku suka masa berpantang adalah pakai bengkung. Guna yg kain panjang tu. Mula-mula tak suka sangat pakai, tapi bila dah pandai ikat sendiri, ok lah. Memula tu gatal kan malas nak pakai segala, tapi rasa cam longgar je kat perut. Pakai bengkung baru sedap rasa perut. Sampai habis pantang jugaklah aku gigih pakai bengkung. Best 🙂
Masa berpantang aku ambil jamu dan supplement Shaklee. Aik? Boleh ke ambik sekali? Boleh je. Supplement Shaklee pun dari tumbuh-tumbuhan, sama je macam jamu. Cuma jarakkan waktu pengambilan. Sebelum sarapan dah minum jamu, sejam lepas tu bolehlah ambil supplement. Takde yang susah bila dah tahu, kan?
Apa supplement yang sesuai diambil semasa berpantang?
Ni aku cerita satu persatu supplement yang sesuai diambil untuk menghadapi tempoh berpantang.
1. VITA-LEA IRON FORMULA (120 BIJI)
Multivitamin dan multimineral, memberi tenaga dan melengkapkan nutrien harian si ibu. Menyusukan anak banyak nak guna tenaga tau. Vita-Lea dapat membantu mengatasi keletihan lepas bersalin dan jaga anak.
2. B-COMPLEX (120 BIJI)
Fungsi B-complex ni adalah untuk tukarkan makanan kepada tenaga. Ia juga bagus untuk kestabilan mood ibu berpantang. Ibu berpantang kena sentiasa tenang, nak menyusukan anak kena tenang untuk susu keluar dengan lancar.
3. SUSTAINED RELEASE VITA-C (180 BIJI), CHEWABLE VITA-C (90 BIJI)
Vitamin C penting untuk sistem imun ibu dan anak. Ia juga bagus untuk pemulihan luka dan pertumbuhan sel baru untuk ibu.
4. OSTEMATRIX (120 BIJI)
Ini dia, supplement favourite sejak mengandung lagi. Ianya bukan sekadar kalsium, diperkaya dengan vitamin D dan magnesium. Kesannya, memang lancar nak buang air besar. Penyelesaian untuk sembelit ketika berpantang. Ditanggung beres!
5. ENERGIZED SOY PROTEIN (850g)
Nama ringkasnya ESP. Terkenal sebagai sumber protein non-GMO, bagus untuk pertumbuhan sel baru ibu, dan milk booster. Quick fix jika ibu lapar selepas menyusukan baby.
6. ZINC COMPLEX (120 BIJI)
Selalu dengar kalau baby suka sembur airliur, nanti rambut ibu gugur, kan? Elakkan rambut gugur tak tentu hala dengan Zinc. Zinc juga bagus untuk penyembuhan luka dalaman.
7. GLA COMPLEX (60 BIJI)
Mood tak menentu sejak bersalin? Stress nak sesuaikan diri dengan suasana serba baru? GLA boleh membantu regulate hormon, untuk mood yang lebih stabil dan lebih tenang. GLA juga boleh mengawal diabetes jika ada.
8. OMEGAGUARD (90 BIJI)
OmegaGuard mampu memanaskan badan ibu, disamping memastikan kelancaran susu dan susu kaya dengan DHA! OmegaGuard juga bantu ibu ramping lebih cepat, sebab bantu bakar lemak. Oh banyaknya fungsi!
Banyaknya supplement! Tak mahal ke? Jangan risau, aku boleh bagi cadangan yang sesuai dengan bajet. Nak set asas, pertengahan atau premium. Semua boleh dirunding.
Boleh hubungi Ima di
SMS/WhatsApp +60166605816
E-mail ima367@gmail.com
Free consultation, tips dan cara pengambilan supplement khusus untuk customers Ima.
P/S: Rindunya nak berpantang lagi! 🙂

Bagaimana ia bermula…

Aku terjebak dalam kancah supplement Shaklee ni masa aku mengandung 3 bulan. Aku sedar aku memang seorang yang susah nak makan, dan sangat memilih nak makan. Dah tentulah sangat risau jika baby dalam rahim tak dapat nutrient yang secukupnya.

Lantas aku tanya rakan FB masa tu, Puteri Rohayu tentang supplements untuk ibu hamil. Diterangkan ada trial package. Aku tanya pula tentang full package. Harga tambah sikit je dan stok boleh tahan sampai 4 bulan. Terus aje grab yang full package.

Aku ambik Vita-Lea, B-Complex, Sustained Release Vita-C, Ostematrix. Masa pregnant tu mabuk muntah tak yah cerita lah, memang kena aje. Tapi alhamdulillah boleh bertahan. Yang takleh tahan kena kejang kaki atau nama glamernya simpul biawak. Aduhh memang jenuh le kejut suami mintak tolakkan tapak kaki. Bila tanya Puteri, dia suggest ambil Ostematrix sebelum tidur. Alhamdulillah pastu dah tak kena kejang kaki dah.

Sayang anak punya pasal, masuk trimester kedua tambah OmegaGuard, untuk tambah omega-3 dalam diet harian. Bagus untuk perkembangan otak bayi 🙂

Alhamdulillah aku alami pengalaman mengandung yang membahagiakan, dan itulah kisah permulaan aku “diracun” dengan Shaklee 😉

Jadi, apa kisah Shaklee anda?

Ima Sulaiman
SID 882520
ima367@gmail.com
SMS/WhatsApp 016.660.5816

Posted via Blogaway

Posted via Blogaway