Exercise Journal : Day 6

Bismillah

20 high knees
20 push ups
20 seconds plank
20 crunches
(2 sets)

High knees, push up & plank : OK
Crunches : dah tau dah nak bernafas macam mana. Try and adjust. Tumpukan pada abs. Bayangkan abs berotot. Ye lah tu. Hahaha

Lepas habis two sets, rasa nak sambung tidur je hahaha. Walaupun nampak sikit, bila buat betul-betul, baru rasa kesannya kat otot yang kita tak pernah tahu kewujudannya.

Esok akan share tentang apa yang aku dapat setelah seminggu memulakan rutin baru ni. Tunggu……            

Ima Sulaiman

Advertisements

Exercise Journal : Day 5

Bismillah.

Semalam tak buat rutin sebab buat benda lain yang di luar rutin. Hari ni resume back, tapi buat belah petang lepas Asar tadi, and awesomeness continues B-)

Day 5
20 high knees
20 push ups
20 seconds plank
(2 sets)
20 crunches

High knees : OK
Push ups : tambah lagi 10 berbanding Jumaat. First set ok. Second set ada semput sikit.
Plank : OK. Boleh tambah masa lagi esok.
Crunches : dah rasa ada 6 pack! Hahaha perasan mesti ada. Cuma tak tau nak ambil dan lepas nafas masa bila. Akan Google tentang benda ni.

Esok boleh cerita apa effect yang aku rasa selepas seminggu bersenam setempat ni.

Ima Sulaiman