Mi Kari Cina

Sejak bulan puasa teringin nak makan mi kari style orang Cina punya. Ada dua je option, sama ada pergi makan kat gerai orang Cina, atau makan kat Old Town. Ada lagi satu option sebenarnya, tapi kena pergi Taman U Skudai. Jauh sangat tu…

First time aku kenal mi kari style Cina ni masa makan kat Taman U. Gerai tu kat gerai sebelah pasar. Bakdin lah yang ajar. Ada beza mi kari yang orang Melayu buat dengan orang Cina buat. Mi kari Cina ni kuahnya lebih nipis, tapi full of flavours. Pastu ada tauhu rompong tu, fucuk goreng, the best fishball you can get, dan juga kerang. Rasa dia? Best in the world! Tu masa zaman belajar kat UTM, dah lama tak makan mi kari style begitu.

Malam tadi berkesempatan lah kami mengunjungi Old Town kat Bandar Baru Bangi. Kita hirup dulu! Alhamdulillah sedap seperti yang dijangka. Cumanya takde kerang. Aku ambil mini bowl Mi Kari, suami ambil Pan Mee Kari. Roti bakar untuk Darrell.

Alhamdulillah craving untuk mi kari style Cina dah boleh cross out dari list 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s