Class for Business Leaders with PM Cery

Bismillahhirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!
31 January 2015, confirmed naik rank Supervisor. Setelah sekian lama tulis kat wallpaper phone, setiap bulan mesti update akan jadi Supervisor. Sejak April 2014. Setiap bulan mesti tulis kat phone “Ima SUPERVISOR April 2014”. Bulan berganti, maka status pun berganti. Tapi bulan lepas aku tulis “Ima SUPERVISOR Feb 2015”, Alhamdulillah dapat jadi Supervisor pada hujung January 2015. Mungkin tips nya kena tulis advance satu bulan πŸ˜‰
1 February, nampak PM Cery update poster ni kat page FTC. Mesti pergi ni! Walaupun masih fasa “eh aku dah jadi supervisor ke? dah jadi leader ke?”, aku mesej upline aku, Puteri, tanya ok tak aku pergi kelas ni. Mestilah mak suruh pergi kan. Awal bulan lagi tu, lagi mudah nak set next target, lagi mudah nak buat mindset ke arah masa depan yang lebih gemilang!
Syukurlah kelas awal pagi, sempat aku pergi sebelum aku punya kelas pukul 2. Style kelas ni adalah “grill sampai ko jawab”. Tembak tembak tembak apa basics marketing? Apa latarbelakang company? Apa product yang ada? Macam mana jaga customer? Tembak tembak tembak. I like! Tak senang duduk dibuatnya. Berdebar-debar nak jawab walaupun soalan simple. Sambil grill, sambil bagi tips how to improve more. Kena berlapang dada masuk kelas camni. Hati tisu kalu, remuk hati kena grill hahaha.Β 
PM Cery
Good experience to be among the leaders. Paling best sharing session lah. Aku kena tanya, macam mana aku jadi Supervisor? Dengan perasaan masih bercampur baur baru jadi Supervisor dua hari, aku jadi kelu nak menjawab. Aku register sebagai member Shaklee pada August 2012, dan mula berbisnes sekitar October – November 2013. Lebih setahun masa aku ambik untuk naik rank, macam upline aku kata, aku sentiasa buat walaupun UV naik turun bak gelora. Konsisten lah senang katanya. Beberapa bulan terakhir ni aku tambah lagi cara aku sharing, dengan update blog ni lebih kerap, dan juga tambahkan amalan rohani. Amalan rohani seperti solat dhuha, tahajjud, taubat dan witir, zikir, selawat dan istighfar, Alhamdulillah buat aku lebih kuat dalaman untuk hadapi banyak dugaan berbisnes. Bunyi macam cliche, tapi bila kita buat, baru kita rasa result nya.

Tengah nervouse kena interview dengan PM Cery!

Tengah buat target for Feb 2015. PM Cery check satu-satu. Mujur dah buat semalam dan present pada Puteri πŸ˜€

Memang best class buat kat Faizworld. Cukup selesa dengan warna hijau yang tenang juga kemudahan tandas, surau dan kids room yang disediakan. Paling best mestilah Tester Corner yang ada Cinch, Meal Shake, ESP, Performance drink dan pelbagai lagi produk Shaklee yang lain.

Kalau nak sewa training room ni, boleh hubungi
Faizworld Training Centre
D-12-3, Block D
Paragon Point 2, Seksyen 9
Jalan Medan PB5
43650, Bandar Baru Bangi
emel : training_course@faizworld.com

Tel : 03-89289799, 0169219110
Berikan sokongan penuh anda dengan klik LIKEΒ 
Page FB :facebook.com/faizworldtrainingcentre

Doakan aku terus sukses dan maju dengan bisnes Shaklee. Aku nak jadi Master Coordinator dan nak pergi Global Conference di USA pada tahun 2016! See u guys there!

Ima Sulaiman
Effective Supervisor February 2015

Advertisements

3 thoughts on “Class for Business Leaders with PM Cery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s