Me time

Salam dan hai semua…

Korang ada “me time” tak? Waktu untuk korang buat benda yang korang suka, tanpa gangguan daripada sesiapa.

Aku jarang ada, sampailah semalam. Suami ada kerja di luar, anak tidur petang, dan aku baru beli buku Catatan Matluthfi oleh matluthfi90. Apa lagi, layan baca buku lah! Selama ni dok fikir, nak baca buku, nak baca buku. Tapi asyik terbuat benda lain je. Maklumlah surirumah separuh masa, kan, masa banyak kat pejabat aje. Time tu lah nampak baju kotor, time tu lah tergerak hati nak kemas almari lah, macam-macam. Jadinya semalam aku buat “buta” dan “pekak” kat semua benda, ambik buku, dan baca. Perasaan lepas habis baca buku? HAPPY SANGAT! Puas dapat buat benda lain dari biasa. Terus bersemangat nak teruskan hobi baru ni, iaitu membaca. Selama ni hobi adalah beli dan kumpul buku. Hehehehe.

Tak semestinya membaca buku je boleh dibuat semasa “me time” ni. Boleh juga berkebun herba, memancing, bertukang, melukis, baking, dan macam-macam lagilah. Aku belum teroka lagi cabang hobi yang lain, masih mencari keserasian. Cubalah adakan “me time” untuk diri sendiri. Setiap orang perlu masa untuk refresh.

Apa korang suka buat semasa “me time” korang? Atau apa korang akan buat semasa “me time” korang? (In case tak pernah ada “me time” sebelum ni) Share kat comment ye 🙂

Salam sayang,
Ima Sulaiman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s