Shopping Shaklee secara online, terus dari Shaklee? Yes!

THIS IS A STICKY POST. SCROLL FOR MORE SHARINGS 🙂
Salam semua.
Berminat nak beli barangan Shaklee, tapi lebih suka beli secara online? Boleh gunakan link di bawah ni untuk beli produk Shaklee yang anda mahu.
Untuk membeli, anda cuma perlu
1. Pilih item yang anda mahu
2. Isi maklumat yang diperlukan (nama, alamat penghantaran, etc.)
3. Bayar menggunakan credit card atau debit card
4. Tunggu parcel sampai. Tracking number akan diSMS kepada anda.
Mudah, kan? Tak perlu risau beri wang pada orang yang kurang dikenali untuk membeli barang Shaklee.

Klik pada gambar untuk order atau KLIK DI SINI >> Order Sekarang!
Advertisements

Open house raya kat Rumah Warisan

Malam tadi open house kat Rumah Warisan. Happening uols. Macam-macam ada. Seronok dapat jumpa anak-anak buah yang makin ligat. Sakat diorg sket2. Nak sangat dokong Irfan dan Marissa tapi wak sorang ni kurus sangat kot, tak teringin pun diorang hahaha.

Sesambil tu sempat gak goss seround pasal topik hangat minggu lepas, pasal mereka yang boikot Shaklee. Risau makcik aku, orang dok share pasal boikot tu kan, terus aku tag kat video Mr Roger yang Puteri upload kat youtube. Alhamdulillah makcik ku pun nampak agak bertenang. Nanti dia baca lagi kalau sempat, dia kata hehe.

Pastu yang tambah lagi best, cousin sorang ni nak cuba supplements Shaklee untuk kurangkan berat. Mula-mula dia consult dengan Mama. Mama kan wakil aku kat Meru. Hehehe. Mama suggest Lecithin dan Alfalfa Complex, tapi cousin aku nak OmegaGuard dan Lecithin. Bagus kan, dah study dulu apa yang dia nak.
Set Bakar Lemak aku panggil. Memang cuma lemak boleh hapuskan lemak.

set kurus lemak
Omega-3 memang sangat handal nak hapuskan lemak-lemak yang dah lama tersimpan kat badan. Paling best, omega-3 ni sangat hebat hapuskan visceral fat, yang menyebabkan kebuncitan. Ingat omega-3, ingat OmegaGuard!
Lecithin pula berfungsi untuk mengemulsikan lemak supaya lebih mudah diangkut keluar dari badan. Satu bakar lemak, satu lagi angkut lemak. Serasi bersama betullah OmegaGuard dan Lecithin ni.
So teruslah bagi camne cara nak ambik OmegaGuard dan Lecithin kat cousin sorang ni, sambil tips berkaitan yang lain. Nak tips jugak? Meh sembang ngan Ima 😉
Ahad dah nak habis, esok hari yang baru untuk semua. Selamat bekerja sepenuh hati esok!
Ima Sulaiman | ima367@gmail.com | 016.660.5816

Posted via Blogaway

4 tips hadiri Open House Aidilfitri

Open House!

Banyak rumah buat open house sempena raya, kan? Asal weekend je penuh dengan jemputan. Pemurah betul rakyat Malaysia. Muhibbah dan penuh warna warni.
Tapi, tau tak apa itu open house di Malaysia? Aku dapat e-mail ni, nak share lah kat sini 🙂
It is already the third week of Hari Raya Aidilfitri celebration and the traffic in the cities are back to its usual morning crawls.

However, Raya ‘Open House’ invitations are just beginning to be sent out and weekends are quickly filled with one invitation after another.

So, what is an ‘Open House’?

An ‘Open House’ is a culture that is uniquely practiced in Malaysia and rarely seen in other parts of the world. It is widely celebrated in the country by various races of Malaysia. This is when we invite our colleagues, partners, friends and family to feast on traditional delicacies that are specially made during festive seasons.

Raya ‘Open House’ is all about feasting on good food, savory lemang, decadent rendang and juicy satay. How is it possible for you to refuse it?
Here are some tips on how you can stay healthy without depriving yourself from all of those delicacies:-
  • 1.    Drink a lot of water – steer away from sweet drinks
  • 2.    Eat a little of everything – take a bit of everything from the buffet table as not to deprive yourself from the good food as well as to prevent from bingeing
  • 3.    Vegetables are good – the ulam (traditional veggies) platter and the satay condiments are your best friend
  • 4.    Fruit up! – as the saying goes, ‘an apple a day, keeps the doctor away’. Eat more fruits instead of the usually Raya cookies and desserts
Keep in the spirit of Hari Raya Aidilfitri and maintain the lessons of Ramadhan. Hari Raya is a joyous time to express thanks for everything the Almighty has blessed us with. It is for us to enjoy each other’s company and maintain friendly ties with one another.
Haa.. ikut tau tips tu. Makan, makan jugak. Kesihatan kena juga jaga. Department aku bakal buat open house jugak 22hb nanti. Dah order sate, lain-lain buat potluck. Best best best!
Bimbang terlebih berat badan Syawal ini? Bolehlah bertemankan Set Perut Kempis dan jugak Phytocol-ST, untuk BUANG lemak dan toksin, juga CEGAH kolesterol dari masuk salur darah.
BUANG lemak dengan Lecithin dan OmegaGuard,
BUANG toksin dengan Alfalfa Complex
CEGAH kolesterol dengan Phytocol-ST

 Hubungi Ima untuk pertanyaan dan konsultasi tentang supplement Shaklee secara percuma!

Ima Sulaiman
ima367@gmail.com
016.660.5816

5 tips ringkas : Mudah Bangun Awal Pagi

Salam semua.

Sebenarnya dah tulis entry ni tadi, tapi tetiba phone hang, terus hilang entry tu. Allah nak aku tulis lebih baik, in shaa Allah.

Ok, ni nak share tentang tips untuk mudah bangun tidur. Awal tidur, awallah bangun, kan? Tapi ada gak orang tidur lewat, boleh je bangun awal gak. Ada gak tidur awal, bangun terlajak jugak. Apa nak jadi ni… hahahaha.

Kita mak-mak ni, bangunlah sejam dua lebih awal dari orang dalam rumah tu. Bukan untuk mula uruskan rumah, tapi luangkan masa untuk diri sendiri. Boleh qiam, baca Quran, baca buku, apa-apa sahaja untuk diri sendiri, sebelum mula layan keperluan ahli keluarga.

Ini lima tips aku nak share. Boleh mula apply malam ni. hehehe.

  1. Solat Isyak. Tidur lebih tenang dan aman bila dah solat Isyak. Tak ke kalau belum solat Isyak, pastu tidur dulu, mesti stress tidur tu sebab teringat-ingat belum solat Isyak. Lagi stress esoknya bangun dah Subuh. Wohop!
  2. Baca Al-Fatihah, ayat Kursi, surah Al-Ikhlas (tiga kali), Al-Falaq dan An-Nas.
  3. Baca zikir Fatimah. SubhanAllah 33 kali, Alhamdulillah 33 kali, Allahu Akbar 34 kali.
  4. Berazam sekuat hati nak bangun awal pagi. Sebaiknya, sebut kita nak bangun pukul berapa, sekadar pendengaran sendiri. “Aku nak bangun pukul 4 pagi.” Kalau suami dengar pun bagus gak. Kalau dia terjaga dulu, boleh dia kejutkan kita, kan. Tapi kalau sampai jiran yang dengar….
  5. Ambil OsteMatrix, 2 atau 4 biji sebelum tidur. In shaa Allah tidur lebih lena dan berkualiti, juga membolehkan bangun dengan lebih fresh.

Itu sahaja tips untuk hari ni. Esok lusa kita berkongsi lagi 🙂

Selamat beramal!

3 Jawapan untuk memilih GLA Complex sebagai supplement harian

Bulan ni, selain hari raya, paling kecoh orang dok sebut pasal GLA Complex. Apa beza GLA Complex dengan supplement EPO yang biasa ada? Kenapa guna borage oil? Kenapa nak cantik kena ambil GLA?

Ni perkongsian daripada Master Cery kat FB personal dia tentang GLA Complex.

Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO?Shaklee takde jual EPO?
Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada
EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.
Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.
Lagi soalan HOT: Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je?
Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex.
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.
Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.

notakaki: Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.
Thanks Master Cery atas perkongsian. Sekarang dah jelas, ada apa dengan GLA Complex, kan? Dah tau apa keputusan, kan?
Konsultasi percuma tentang produk Shaklee, boleh hubungi Ima bila-bila masa sahaja.
Ima Sulaiman 016.660.5816

Mukjizat Al-Quran

Tadi masa lab, international students aku tanya.

“Teacher, can you speak Arabic?”
“No.”
“But you can read Quran, right?”
“Yes, because we (maksud aku kebanyakan orang Islam di Malaysia) are trained to read the Quran, but not the language.”

Tersentak jugak dapat soalan cepu emas camni daripada anak murid. Aku pernah dengar kuliah, kenapa kita boleh baca Quran, tapi tak reti cakap Arab atau faham terus apa yang tulis dalam Quran tanpa terjemahan. Itu namanya mukjizat Al-Quran. Walau tak faham, tapi kita boleh membacanya.

Tambahan lagi, sedari kecil kita dididik untuk baca Quran, bukan baca dan belajar bahasa Arab sekaligus. Pastu dah habis baca Quran, dah consider sebagai khatam. Sebaiknya khatam Quran membawa pengertian kepada membaca dan memahami isi kandungan Al-Quran. Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Kita baca tapi tak faham pun diberi pahala. Kalau baca dan faham, lago bertambah pahala. Masya Allah.

Sebaiknya bila dah sedar diri yang diri ni tak reti bahasa Arab, usahakanlah belajar. Mulakan je, sekurang-kurangnya bila sampai ajal tapi tak sempat habis belajar bahasa Arab, dapat juga pahala, ye tak?

Posted via Blogaway

All about borage : Borage plant, seed and oil

Borage plant. Source : Google

Introduction on Borage

  • Borage is a plant. Its flowers and leaves, as well as the oil from its seeds are used as medicine. 

  • Borage seed oil is used for skin disorders including eczema, seborrheic dermatitis, and neurodermatitis. It is also used for rheumatoid arthritis (RA), stress, premenstrual syndrome (PMS), diabetes, attention deficit-hyperactivity disorder (ADHD), acute respiratory distress syndrome (ARDS), alcoholism, pain and swelling (inflammation), and for preventing heart disease and stroke. 

  • Borage flower and leaves are used for fever, cough, and depression. 

  • Borage is also used for a hormone problem called adrenal insufficiency, for “blood purification,” to increase urine flow, to prevent inflammation of the lungs, as a sedative, and to promote sweating. Borage is also used to increase breast milk production and to treat bronchitis and colds. 

  • Borage is applied to the skin for infantile seborrheic dermatitis and is also used in a dressing to soften the skin.
  •  In foods, borage is eaten in salads and soups. 
  • In manufacturing, borage is used in skin care products.

How does it work?
Borage seed oil contains a fatty acid called gamma-linolenic acid (GLA). GLA seems to have anti-inflammatory effects. Borage flower might have an antioxidant effect.
Uses & Effectiveness. Possibly Effective for:
  • Improving symptoms of rheumatoid arthritis (RA) when used with other medications that reduce pain and swelling (anti-inflammatory medications). There is some evidence that taking borage seed oil in combination with conventional painkilling or anti-inflammatory medications might help decrease symptoms of RA after six weeks of treatment. The improvement appears to last for up to 24 weeks. Improvement is measured as a decrease in the number and severity of tender and swollen joints.
  • Improving the function of the lungs in critically ill patients. There is some evidence that borage seed oil, when taken in combination with eicosapentaenoic acid (EPA), might reduce the number of days spent in the intensive care unit (ICU) and the length of time a breathing machine is needed by patients with acute respiratory distress syndrome (ARDS).
  • Improving growth and development in premature infants. Infant formula supplemented with fatty acids from borage oil and fish oils seems to improve growth and development of the nervous system in infants born early, especially boys.

Credit to pakar-cantik.blogspot.com
GLA Complex by Shaklee uses borage oil as a source of GLA. By research, it is founded that the oil from borage flower features more GLA (17% – 25%) compared to blackcurrent (15% – 20%) and evening primrose (7% – 10%). Shaklee use this benefit and created GLA Complex with vitamin E and sunflower seed oil.

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Contraindicated in pregnant women. 

Ima Sulaiman
ima367@gmail.com
016.660.5816

Testimoni GLA Complex : pengalaman sendiri

GLA Complex Shaklee
Sebiji sehari untuk kulit cantik
Salam semua.
Ni nak kongsi tentang pengalaman aku dan GLA Complex. Sebelum bercerita lebih lanjut, nak minta maaf awal-awal jika ada kata-kata yang sesuai untuk orang dah nikah je.
Masa anak aku Darrell berumur 4/5 bulan, aku mengalami keguguran rambut yang teruk. Sikat rambut sikit, dah gugur. Kalau mandi tak yah cakap lah. Bersepah-sepah kat lantai dengan rambut. Aku memang amalkan Zinc Complex semasa berpantang, untuk luka cepat sembuh dan rambut yg kuat. Tapi ni makin gugur pulak. I must do something about this.
Aku pun minta nasihat dengan upline aku, what supplement should I take? Dia cadangkan ambil GLA Complex. Mungkin sebab hormon yang belum seimbang menyebabkan rambut gugur.
Order, barang sampai, terus mula makan. Alhamdulillah dalam masa seminggu lebih, rambut dah kurang gugur.
Ada lagi satu masalah yang dapat diatasi. Dah habis berpantang, sebelum ambil GLA Complex ni, kurang aje mood dengan suami. Alhamdulillah lepas dah ambil GLA Complex, mood kembali seperti sebelum bersalin.
Sempena bulan promo GLA Complex,  malam ni nak mula semula ambil. Target nak dapat kulit lebih halus dan berseri. Kita tengok kesannya selepas 30 hari.
Ima Sulaiman | 016.660.5816 | ima367@gmail.com

Posted via Blogaway

Wanita, hargai kesihatan dirimu. [Set Kesihatan Wanita]

Wanita zaman sekarang memang menitik beratkan kecantikan dan kesihatan. Kalau ada produk yang boleh handle cantik dan sihat, mesti ramai yang suka. 2 in 1 gitu, senang kerja.
Jumpa satu artikel kat Utusan, tentang wanita dan kesihatan jantung. Meh baca sikit.

Peka Dengan Perubahan Kesihatan, Oleh Siti Aishah Yusoff

SALAH satu tanggapan yang perlu diubah oleh wanita adalah penyakit jantung hanya berlaku kepada kaum lelaki.
Golongan Hawa perlu menyedari bahawa kajian daripada Persatuan Jantung Kebangsaan Malaysia menunjukkan penyakit jantung merupakan pembunuh nombor satu wanita Malaysia dengan kematian disebabkannya adalah dua setengah kali ganda lebih kerap berbanding semua jenis kanser.
Konsultan Kardiologi, Dr. Lim Bee Chian berkata, purata kematian wanita Malaysia yang meninggal dunia disebabkan penyakit jantung sangat tinggi dan semakin meningkat setiap tahun. “Sebanyak 34 peratus wanita di Malaysia mempunyai penyakit jantung. Mereka yang berumur lebih 25 tahun lebih berisiko berikutan amalan gaya hidup yang tidak seimbang. Wanita yang berumur 40 hingga 60 tahun dan telah menopaus juga berisiko tinggi menghidap penyakit jantung.
“Kajian juga menunjukkan sebanyak 66,000 orang telah meninggal dunia disebabkan penyakit jantung dengan 54 peratus peratus adalah wanita dan 46 peratus lelaki. “Kajian oleh Persatuan Jantung Sedunia juga menunjukkan sebanyak 64 peratus wanita telah meninggal dunia secara tiba-tiba tanpa mempunyai simptom-simptom penyakit tersebut.
“Walaupun individu tersebut tidak mempunyai simptom, itu bukan bermakna beliau tidak mempunyai risiko menghidap penyakit jantung,” katanya. Tambah Dr. Bee Chian lagi, memandangkan wanita adalah tunggak kepada sebuah keluarga dalam memastikan segala urusan harian berjalan lancar, beberapa faktor penting menyebabkan mereka terdorong mendapat penyakit jantung berbanding lelaki.
Katanya, wanita apabila berkahwin dan mempunyai anak, mereka merupakan insan yang sentiasa prihatin dengan kebajikan dan keperluan keluarganya. “Dalam pada masa yang sama mereka terlupa untuk memberi perhatian kepada kesihatan mereka sendiri. Jika mereka mendapat sakit seperti simptom penyakit jantung mereka tidak mengambil serius terhadap kesakitan yang dialami kerana kurang kesedaran tentang penyakit tersebut.
“Mereka hanya akan datang berjumpa doktor untuk mendapatkan pemeriksaan selanjutnya apabila kesakitan yang dihadapi sudah tidak terkawal, seperti seringkali merasai denyutan jantung yang tidak normal, yang menyebabkan mereka pengsan secara tiba-tiba,” katanya. Menurut Dr. Bee Chian lagi, wanita perlu lebih prihatin tahap kesihatan mereka dan mengetahui simptom-simptom penyakit jantung seperti merasai sakit dada yang menekan sehingga ke paras dada dan mengalami sesak nafas secara tiba-tiba.
“Mereka yang mempunyai simptom-simptom ini perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan selanjutnya. “Rawatan dan diagnosis awal boleh mencegah penyakit tersebut menyerang sekali gus menyelamatkan nyawa mereka.
“Terdapat banyak cara untuk mengurangkan peluang-peluang mendapat penyakit jantung. Antaranya, mengawal tekanan darah, selalu bersenam, berhenti merokok, jalankan pemeriksaan kencing manis, periksa tahap kolesterol dan banyak mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran,” katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20140311/kn_01/Peka-dengan-perubahan-kesihatan#ixzz39TogQe6n © Utusan Melayu (M) Bhd 

Supplement wanita Shaklee
Set Kesihatan Wanita.
Klik pada gambar untuk beli secara online.

Khusus untuk wanita, Shaklee datangkan Set Kesihatan Wanita (Women’s Health Set). Set ini memastikan kesihatan secara menyeluruh, merangkumi keseimbangan hormon, kesihatan jantung, gigi dan tulang.

Nikmati manfaat omega-6 dalam kestabilan hormon, yang boleh mengurangkan senggugut, PMS, simptom-simptom menopos, dan juga meroyan selepas melahirkan. Ada pengguna yang ambil untuk stabilkan hormon, tetapi dapat kulit lebih lembut dan rambut yang lebih kuat. Itulah “side effect” mereka yang dah amalkan GLA Complex.

Omega-3 pula yang minyaknya terpilih dari ikan laut dalam, sangat bermanfaat untuk kuatkan daya ingatan, menjaga jantung dan juga salur darah. “Side effect” omega-3 ni pula boleh dapat perut bebas buncit dan juga kulit lebih licin. Ingat omega-3, ingat OmegaGuard!

Akhir sekali, kalsium. Sangat penting untuk elakkan osteoporosis. Jisim tulang bagi wanita akan semakin menurun apabila wanita mencecah umur 25 tahun. Disarankan ambil 1000mg kalsium sehari untuk elakkan tulang rapuh dan gigi reput. Kalsium boleh didapati dari makanan harian seperti susu dan sayuran hijau. OsteMatrix, bukan sekadar kalsium, diperkaya dengan vitamin D dan magnesium untuk badan menyerap kalsium dengan optimum.

Nah wanita, hargai kesihatan dan kecantikan dirimu dengan Set Kesihatan Wanita hari ini!

Psst, nak dapatkan free Shaklee membership? Pakat dengan adik beradik atau kawan-kawan wanita anda, beli TIGA SET sekaligus dan anda layak dapat FREE SHAKLEE MEMBERSHIP! Terus dapat beli dengan harga member. Best? Memanglah best!

Nota: GLA Complex tidak sesuai diambil oleh wanita hamil.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan free consultation.
Ima Sulaiman
SMS/WhatsApp 016.660.5816
ima367@gmail.com

Bisnes online modal rendah hanya dengan Shaklee

Good news for bloggers!
Suka tulis blog?
Nak jana duit dengan blog?
Shaklee is the perfect online business for you!
Business tool paling baru, eSell, boleh embed link kat blogpost untuk direct kepada shopping cart Shaklee.  Sangat mudah!
Modal RM75 sahaja seumur hidup, usaha yang berterusan dan hati yang cekal kena ada. Setiap 14 haribulan boleh dapat cash bonus insyaAllah.
Apa yang Shaklee boleh bagi kalau aku buat bisnes Shaklee ni?
3C dengan Bisnes Shaklee
Cash, Car, Conventions
Cash – ni yang ramai dok cakap bonus tiap bulan, tentang cash ni lah. Yang biasa kita tau, mesti untung runcit dan komisyen jual barang, kan? Tapi ada lagi 4 cabang untuk sumber cash ni. Semua bergantung pada rank dan UV yg dapat setiap bulan.
Car – yang ni diberi dalam bentuk cash, bila dapat kumpul UV tertentu.
Conventions – ada national dan global convention, dan juga umrah. Ini bergantung pada point terkumpul setiap bulan bila dah naik rank dan effective rank.
Nak grab all these offers? Mestilah NAK!!!
Join #TeamIMA hari ni untuk mulakan langkah pertama sebagai usahawan Shaklee.
Hubungi saya untuk bincang lebih lanjut dalam merealisasikan impian anda berbisnes.
Leader #TeamIMA
Ima Sulaiman
ima367@gmail.com
016.660.5816

Posted via Blogaway