Mahalnya supplement Shaklee!!!

Sekilas pandang, tanpa congak mesti kata mahal.
Tapi tak semua supplement Shaklee tu mahal.

Contohnya Sustained Release Vita-C,
sebotol ada 180 biji,
berharga RM92.50.
Sebiji RM0.51, senang kira 50 sen sebiji vitamin C 922mg.
Sehari makan sebiji.
Kiranya, sebotol tahan 6 bulan.
Cuma RM15.42 sebulan untuk kecantikan kulit.

Ni nak buat kira-kira untuk set Might 3 Gem.

Kita ambil kiraan 1 sudu besar = 15g, 1 sudu kecil = 5g.
Lebih kurang la ek.
Nak lagi tepat, boleh timbang.

First up, ESP.
Satu canister ada 850g.
Katalah ambil 1 sudu besar sehari, 15g
Satu canister ESP boleh tahan hampir dua bulan, lebih kurang 55 hari. (850g / 15g)
Sehari boleh ambil maksimum 3 sudu besar.
Ni kiranya kira-kira untuk panjangkan “usia” satu canister.
Nak kesan optimum, ambillah 3 sudu besar sehari 🙂

Kedua, Meal Shakes.
Satu canister 544g.
Sehari ambil 2 sudu kecil = 2 x 5g = 10g.
satu canister MS boleh jadi 54.4 hidangan (544g / 10g)
Hampir 2 bulan juga tu kan.

Last, Performance.
Ni kalau lagi banyak, lagi sedap.
Sedap rasa orennya.
Ingat tak TANG, ada masa kita kecik-kecik dulu tu.
Hehe orang lahir tahun 80an tahulah TANG ni.
Performance ni bentuknya camtu lah, serbuk oren.
Sehari sekali bancuh satu sudu besar dengan air sejuk, minum, segarnya!
Boleh tahan sebulan lebih sikit je.

Jadinya kalau terasa-rasa mahal jugak supplement Shaklee ni, register sebagai member dengan Ima.
Harga member memang lagi murah, biasanya boleh jimat sehingga 30% dari harga retail.
Lepas jadi member, bolehlah kata “Murahnya Shaklee!” hahahaha.

Ima
SID 882520
WhatsApp/viber 0166605816

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s